fredag 29 januari 2010

I ärlighetens tid

Jag tycker det är lite dumt det där med att placera in sig i fack eller att man måste vara på ett visst sätt för att få kalla sig något visst. Men samtidigt har jag lite svårt med att man kallar sig nånting som man sen inte riktigt följer, till exempel vegan. Hur man är som vegan är ju en tolkningsfråga och det är individuellt var man drar sina gränser. Jag tycker inte att det finns en typisk vegan som gör och äter på ett sätt. Men det finns väl ändå vissa ramar. Jag vet att detta kanske låter luddigt och konstigt men det är bara min tankar, och jag tycker det är svårt att få ner dem i textform.

Vad jag vill säga är egentligen bara att jag har ett erkännande. Jag har lite svårt att hålla mig till att vara en strikt vegan och har perioder då jag går över till vegetariskt. Ända sedan jag först gick från vegetarian till vegan 2007 har jag pendlat lite fram och tillbaka. Nu har jag av olika anledningar bestämt mig för att gå över till att äta vegetariskt en tid. Även om det blir kortare eller längre perioder brukar jag alltid falla tillbaka till att bli vegan vilket jag säkerligen kommer göra även nu. Men jag känner att jag i denna blogg inte kan kalla mig vegan då jag inte äter helt veganskt. Dock kommer denna blogg såklart att fortsätta vara veganskt så det kommer bara komma upp veganska recept här.

Jag gillar ärlighet och tycker det är en viktig egenskap. Därför ville jag skriva detta inlägg för annars skulle det kännas som om jag lurar er. Speciellt efter jag läste i ett mail från en läsare att hon gillade bloggen för att jag är så ärlig. Då stack det till lite i bröstet.

Men nu är det som det är iallafall och nu vet ni.
Hoppas ni fortfarande vill läsa bloggen, för jag tycker det är roligt att skriva. Och blir alltid glad för den respons jag får.

tisdag 26 januari 2010

Vegan Shake Crew goes abroad!

Jag har visst tappat stinget lite och varit lite dålig på att uppdatera. Kanske för att jag varit lite lat med maten så jag inte direkt haft något att skriva om. Men nu har jag faktiskt en nyhet! Jag har fått ett jobb i England så om ungefär tre veckor flyttar Vegan Shake Crew utomlands. Det blir aupairjobb i en liten stad utanför London.

Jag är väldigt pepp för:
  1. familjen är vegetarianer så jag behöver inte oroa mig för att behöva laga köttmat.
  2. det är en indisk familj så jag kommer få ta del av indisk kultur igen vilket jag saknat.
  3. jag kommer att bo nära London, vilket borde vara mer veganvänligt än Norrköping. Eller?
Det som är positivt för er läsare är att min värdmamma gillar att laga mat och om hon är generös med sina recept så kommer det komma upp en massa indisk mat på bloggen i vår. Jag tänkte också utforska det veganska utbudet där jag bor. England är ju före Sverige med mycket i vegoväg men jag kommer bo i en liten stad så det blir spännande att se vad jag kan hitta där.

Ska försöka bli lite bättre på att uppdatera, men om jag inte kommit mig för det innan så ses vi ju nästa gång i England!

Cheers mates!

måndag 18 januari 2010

Tzay!



Idag har jag ätit tzay med ris och tsatziki. Nom nom. Detta är en gammal bild men jag tycker den är lite fin och har väntat på ett tillfälle att få lägga upp den.

Nu har jag legat lite på latsidan ett tag vad gäller bloggar. Har varken orkat skriva eller läsa. Men jag ska försöka läsa ifatt lite snart. Var tålmodiga.