torsdag 11 augusti 2011

Havregrynsgröt med gul kiwi


Häromdagen testade jag att ha kiwi på morgongröten. Det var förvånansvärt gott faktiskt. Jag tog gul kiwi eftersom jag är allergisk mot grön samt att de oftast är lite större. Gröten är gjord på fiberhavregryn vilket ger lite mer smak, tror det blir tråkigt att göra den på vanliga havregryn.

(känner mig lite pepp på att komma igång med en grötserie igen. Men vi får väl se hur det går med det. Är inte världsbäst på att avsluta det jag påbörjat.. Skyller på mamma, hon är likadan)

måndag 8 augusti 2011

Morgonsol i Småland


Jag ställde klockan på nio men vaknade av mig själv för en halvtimme sedan och var ganska pigg så tänkte att jag lika gärna kan gå upp. Annars hade jag lagt mig, sovit en timme drömt jättekonstigt och sedan vaknat av klockan tröttare än jag var när jag gick och la mig igår. Solen skiner ute och himlen är klarblå. Jag tänkte att en morgonpromenad kanske skulle sitta fint. För att vakna bra samt suga i sig lite d-vitaminer. I förra veckan kom mina nya vandringskängor, så jag håller ändå på att gå in dem innan fjällvandringen. Speciellt eftersom jag alltid lyckas beställa fel storlek från Vegetarian Shoes. Trots att jag denna gång mailat och fått mått på skorna för att jag skulle få en bra storlek lyckades jag köpa för stora skor. Bra Anna. Men jag har djurvänliga skor iallafall. Och försöker se det positivt, att något djur slipper dö för min skull. Det är väl som min käresta säger "bättre med för stora skor än en död ko".

(jag blev ganska nöjd med bilden också faktiskt (som dock är tagen förra veckan). Min mobilkamera kan work its magic trots att den inte är någon tjusig kameramobil för typ 100 tusen kronor....)

söndag 7 augusti 2011

Premiär i nya köket!

Vegan Shake Crew har flyttat igen. Och i fredags fick jag äran att inviga köket. Det blev en enkel pastasås som jag brukade göra när jag jobbade i England. Slängde i en burk kidneybönor också för att få i lite protein i maten men lägger upp originalreceptet.

Tomat- och olivsås

2 msk olivolja
1 gul lök
1 klyfta vitlök
en burk passerade tomater (går bra med tomatkross också)
150 ml vegetarisk buljong
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
svarta oliver

Stek löken och vitlöken i oljan. Lägg sedan till tomaterna, buljongen, tomatpuré och lagerblad. Låt sjuda i ca 20 minuter och rör om då och då. Lägg till oliverna och låt sjuda en stund till.

I originalreceptet ska man göra det på färska tomater. Jag är osäker på måttet dock, tror lb är pound och det skulle vara 1 lb vilket borde bli ca ½ kg. Då gör man som i texten ovan men när det sjudit klart tar man bort lagerbladet mixar såsen och sedan värmer upp den och lägger till oliverna.

Smaklig måltid!

Såhär (o)snyggt blev det till slut.