onsdag 30 november 2011

Paj à la chili non carne


Jag har snott grunden till fyllningen till pajen från ett recept på chili non carne - därav namnet. Min tanke är att lägga upp det receptet här någon dag också, men ni får ha tålamod eftersom jag brukar vara segast av de segaste..

Pajdeg
4 dl vetemjöl
125 g mjölkfritt margarin
4 msk vatten

Fyllning (mått efter behag)
Sojagrytbitar
Broccoli
Haricoverts
Vitlök
Tomatpuré
Passerade (eller krossade) tomater
Jordnötssmör
Chilipulver, paprikapulver, spiskummin

- Blanda ingredienserna till pajdegen och låt stå i kylskåpet.
- Koka sojaköttet och slå av vattnet.
- Blanda i övriga ingredienser och låt sjuda en stund.
- Kavla ut degen och lägg i en pajform och häll i fyllningen.
- Grädda längst ner i ugnen i 225 grader i 30 minuter.